17. mai på Den Svenska skolan

Diosso 2

 Hver dag ellers i året snakket vi svensk men på denne dagen sang hele barneflokken «Ja vi elsker dette landet» så det runget i klasserommene! Ja, til og med de svenske barna kunne «Ja vi elsker» på rams. «Den sjuttonde mai» var en høytidelig dag for alle som bodde på Den Svenska Skolan. Når skoleklokken ringte stormet vi inn i klasserommet som var pyntet med norske flagg. På skrivebordet sto et lite bordflagg i rødt, hvitt og blått og bak på den sorte tavlen sto det skevet med store bokstaver «Hurra for 17. mai!» 

Jeg husker spesielt godt året da Reidun og Viggo tok den norske flokken med på stranden! Reidun hadde pakket en kurv med plastikkopper, saft og kaker til oss alle og på gulvet i bilen sto små vesker med badetøy og håndklær. Når vi kom frem til stranden la vi håndklærne våre ut i ring og midt i ringen pakket Reidun opp kakene mens hun nynnet på «Norge i rødt hvitt og blått!» Det var ikke så ofte at vi nordmenn hadde vårt eget opplegg så dette var helt spesielt! Jeg husker jeg var yr av forventning og glede over å skulle feire den store dagen! 

Mens vi koser oss med kakene ser vi plutselig en delfin som kaster seg rundt i vannet like i nærheten av der vi sitter. Så dukker en ny delfin opp fra bølgene og snart blir vi sittende og se en nydelig liten flokk med delfiner som kaster seg rundt i de store bølgene! Solen skinner og det glinser av skinnet på de store og lekne dyrene ute i atlanterhavsbølgene. Jeg har verken før eller siden sett noe lignende i Kongohavet, en helt fantastisk opplevelse!

I en hverdag langt unna fedrelandet ble det på en dag som denne ekstra viktig å kjenne tilhørighet – å få feire fred, fellesskap og det å høre til.

Ønsker dere alle en riktig god 17. mai feireing!

norsk-flagg-med-skrift

Speak Your Mind

*