Tilbake i Brazzaville

Det er en spent flokk som spenner fast sikkerhetsbelte i det flyvertinnene begynner klargjøringen av kabinen før landing i Brazzaville. Tonje og Anette har funnet hvert sitt vindussete der de kan skimte et og annet lys fra den mørklagte storbyen. 10 minutter senere slår luftfuktigheten fra Kongos regntid mot oss i det vi stiger ut av Airbussen på Maja Maja flyplass, lørdag kveld den 21 januar! Vi passerer to – tre kontrollposter i det en kvinnelig toller kommer løpende mot oss og roper «Vera, er det deg!?» Hun er fra Ngo der vi har sunget sammen i kirkekoret. Ute i ankomsthallen har venner varslet vår ankomst. Ved en annen kontrollpost ber en kvinnelig politibetjent pappa Fredrik om velsignelse. Snart dukker også resten av reisefølget opp og alle får vi en fantastisk velkomst! Ute i ankomsthallen blir vi møtt av våre venner med klemmer, smil og tårer. Endelig! Nå er vi her!

Søndagen starter med gudstjeneste kl 09:00 om morningen. Tala Nkolo kirken er spreng full med 800 mennesker og under et skyggefullt tre sitter de som ikke fikk plass inne i kirken. Tre kor bytter på å synge under den 2,5 timer lange gudstjenesten og jammen kommer det noen kjente strofer igjen. Etter en hilsen fra tata Fredrik på lingala og tekke rundes gudstjenesten av og vi får muligheten til å hilse på folkemengden.

På ettermiddagen inviteres vi hjem til Faustin der datteren Eldbjørg har fått en sønn. Eldbjørg mistet sine to små tvillinger i en sen spontanabort under reisen tilbake til Kongo i februar 2015.  Forrige uke fødte både hun og hennes søster hver sin sønn! Faustin har altså blitt bestefar til to gutter på en uke og vi skal få besøke de nybakte mødrene! Fantastisk å få holde de små byltene igjen!

I morgen blir det skolebesøk til Gjerpen ungdomsskole sin vennskapsskolen i Ouense!

 

1 en tanke om “Tilbake i Brazzaville”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *