Ouense barne og ungdomsskole

Skoler I Samarbeid ble startet av La Afrika Leve og er nå en selvstendig organisasjon som drives av lærere i Kongo og Norge! Disse to organisasjonene jobber tett sammen og det er derfor viktig med et besøk også her! Først ute er Ouense barne og ungdomsskole, Gjerpen ungdomsskoles vennskapsskole. Her får 400 elever undervisning av et flott team med lærere! Vi kjører inn i skoleområdet og passerer to klasserom for døvstumme elever. En lærer forklarer oss at selve undervisningen til disse elevene foregår i egne klasserom. I skolegården leker elevene sammen med de andre barna.  Skolegården blir derfor en viktig arena for integrering – noe som gir svært positive ringvirkninger for alle barna på denne skolen!

Inne i skolegården står en gruppe elever i ring og leker en en klappelek. Den uniformerte flokken samles foran skolebygningen der vi får en varm velkomst på fransk; «Bonjour les Norwegien!» Rektor takker for støtten og forteller videre om de gode resultatene på disse vennskapsskolene. Mens 30% av elevene ved offentlige skoler går videre i utdanningen er tallet nærmere 70% på vennskapsskolene til Skoler I Samarbeid!

Inne på biblioteket sammen med rektorene ved Ouense barneskolen og ungdomsskole

Etter en omvisning på biblioteket får vi en titt inn i noen av klasserommene der elevene sitter klare for dagens undervisning. Vi har fått det ærefulle oppdraget å dele ut nye og ferske skolebøker til elevene. Det er fantastisk å se gleden disse elevene viser når de får en skolebok i hendene! Tonje er selv forelder ved Gjerpen Ungdomsskole og før avreise takker hun elever og rektorer for en fantastisk dag!

Nye skolebøker til elevene
Vi får hilse på skolens dyktigste elever!
«Au revoir les norvegienne et a bientot!» «Ha det bra Norge og på gjensyn!»

Det har vært et gripende møte med noen av landets ungdommer – Kongos fremtid! Må de få oppleve et liv i frihet med mulighet for utdanning og arbeid!

Her kan du å lese mere om skoleprosjektene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *