Fotballfeber i Congo Brazzaville

Fotball 8

 I dag råder det fotballfeber i Congos gater! Republikken Congo skal snart møte DR Congo i Afrikamesterskapet og alle følger med på dagens duell! Byen er full av mennesker kledd i grønt, gult og rødt og bilene tuter kontinuerlig. Vi har tatt oss en formiddagstur til Potto-potto markedet for å kjenne litt på stemningen. Folk stopper opp og roper deux – zero (to – null) til Republikken Congo. Bussene er fulle av mennesker som henger ut av vinduene med flagg og de har plastikkremser i Congos farger rundt håndleddene. Her er alle ute for å feire, voksne som barn. Jeg har kjøpt meg en Congo-teskjorte og får en gutt på armen. Ta bilde ta bilde sier mamma`n og gir meg et flagg.

Fotball 1

 Plutselig hører vi buldring og alle ser opp mot himmelen. Mørke og regntunge skyer er på vei og vi får beskjed om å skynde oss ut på veien for å få oss en taxi tilbake til hotellet! Snart stenges alle gatene p.g a kampen og da er det ingen biler som får lov til å kjøre langs veiene. Vi får tak i en taxi og kommer oss hjem før himmelen åpner seg og troperegnet fosser ned!

Fotball 4

Brazzaville 2

Brazzaville 49

Fotball 10

Fotball 2

Vi hadde håpet på fotballkamp på TV skjermen nede i resturangen men der er skjermen  avslått.  Det er ikke tillatt å vise kampen på offentlige steder. Hotellporten er nå stengt og utenfor hotellet står militærkledde menn og vokter langs veien. Folk er redde for uro og opptøyer i byen!

Så nå har vi benket oss rundt TV skjermen på hotellrommet klare for duell!

Aller Congo! Deux – zero!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *